Immediaatprothese

Het kan voorkomen dat uw eigen tanden op de korte termijn allemaal getrokken moeten worden. Dan is het gebruikelijk om voor het trekken een immediaatprothese (ook wel noodprothese genoemd) te laten maken.

Zowel de immediaatprothese als de nieuwe volledige gebitsprothese vallen voor het grootste gedeelte binnen de vergoeding van uw basisverzekering.

Er wordt rekening gehouden met uw wensen.

Hiervoor moeten er afdrukken gemaakt worden. Er wordt rekening gehouden met uw wensen. Denk hierbij aan de kleur van de tanden, het nabootsen van de huidige situatie in de mond of juist een perfect rechte rij tanden. Op het moment dat de tanden getrokken worden is de noodprothese klaar en wordt deze direct in de mond geplaatst.

Zodoende hoeft u niet zonder tanden te lopen en kunt u vast voedsel eten. Het is echter geen comfortabele periode. De kaken slinken de komende weken flink en de pasvorm is hierdoor ook vaak niet goed. Daarom is het gebruikelijk dat u regelmatig gezien wordt door de tandprotheticus.

De eerste periode wordt er, wanneer het nodig is, een aantal keer een zacht laagje in de gebitsprothese aangebracht waardoor de pasvorm nog enigszins voldoende is. De immediaatprothese is een noodoplossing. Na ongeveer een half jaar tot één jaar zijn de kaken voldoende genezen en geslonken. Normaal gesproken wordt dan de definitieve gebitsprothese aangemeten.

Werkwijze

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Neem contact op

Lidmaatschappen & Certificeringen

  • logo
  • logo
  • logo
text icon

Samenwerkingspartner van Groene Kruis Ledenorganisatie.