Klikgebit op implantaten

Een tandeloze kaak blijft slinken. Wanneer er sprake is van weinig tot bijna geen kaakbot, is het vaak erg lastig om hier een functionele gebitsprothese op te maken. Implantaten kunnen in deze situatie uitkomst bieden.

Een groot voordeel is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat het gebit van zijn plek komt of uitvalt. Bij een klikgebit in de bovenkaak is de gehemelteplaat niet meer nodig. Dit bevordert tevens de smaaksensatie bij het eten en drinken.

De prothese kan zelf uit worden genomen om te reinigen en ook weer zelf worden teruggeplaatst.

Een ander voordeel is dat de kaak op de plek van de implantaten nog maar minimaal slinkt. Dit komt omdat het lichaam denkt dat op deze plek weer tanden staan.

In de meeste gevallen worden de implantaten in de onderkaak geplaatst. De onderkaak is maar een klein oppervlak ten opzichte van de bovenkaak. Bij de bovenkaak kan gebruik worden gemaakt van het gehemelte. Hierdoor ontstaat er een soort vacuüm of zuigwerking. Door de tong is dit bijna niet realiseerbaar in de onderkaak.

Wij hebben een nauwe samenwerking met een implantoloog. Wanneer er door de implantoloog implantaten worden geplaatst kunnen wij hier een klikprothese op vervaardigen. Voordat u in aanmerking komt voor implantaten in een volledig tandeloze kaak, moet er eerst akkoord worden gegeven op de aanvraag bij uw zorgverzekering.

Bent u al in het bezit bent van implantaten, en is de prothese aan vervanging toe?

Dan kan hier wanneer nodig een nieuwe gebitsprothese op gemaakt worden. Hoe gaat de behandeling in zijn werk:

  • Het implanteren vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving en neemt ongeveer een half uur in beslag. Dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep.
  • De huidige prothese wordt aangepast met een zacht laagje. U hoeft dus niet zonder tanden te lopen.
  • Na ongeveer 3 maanden, wanneer de implantaten goed zijn vastgegroeid wordt hier een steg (herkwerkje) of drukknoppen op geplaatst en kan de definitieve prothese hierop aangemeten worden.

Vergoeding

Het klikgebit voor de onderkaak wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Het klikgebit voor de bovenkaak wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering.

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Neem contact op

Lidmaatschappen & Certificeringen

  • logo
  • logo
  • logo
text icon

Samenwerkingspartner van Groene Kruis Ledenorganisatie.