De Tandprotheticus

De tandprotheticus is dé professionele zorgverlener en expert in het aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare voorzieningen in de mond. Zo maakt hij niet alleen volledige gebitsprotheses, maar ook gedeeltelijke protheses en protheses op implantaten. Een prothese op implantaten wordt ook wel klikgebit genoemd. Onder een gedeeltelijke prothese wordt een partiële prothese oftewel plaatje of frame verstaan.

De tandprotheticus is zowel technisch als medisch-biologisch opgeleid waardoor hij op de hoogte is van de nieuwste technische en medische kennis. Het is een wettelijk erkend beroep en valt onder de wet BIG.

Geen verwijzing van de tandarts nodig

Voor het maken van een volledige gebitsprothese is geen verwijzing van de tandarts nodig. Een groot voordeel is dat de tandprothetische praktijk rechtstreeks bezocht kan worden voor alles omtrent het kunstgebit. Zodoende is het zonder tussenpartij ook laagdrempeliger.

Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?

Neem contact op

De tandprotheticus kan zorgovereenkomsten afsluiten met de meeste zorgverzekeraars. Wanneer een praktijk een zorgovereenkomst afsluit worden hier vastgestelde tarieven aan vastgesteld. Zo betaald u nooit teveel.

Een groot voordeel is dat het gehele proces van de vervaardiging van de gebitsprothese onder de regie van de tandprotheticus valt. Zo wordt het beeld wat verkregen wordt aan de stoel overgebracht in het laboratorium waar het techniekwerk vervaardigt wordt.

Tijdens het intakegesprek worden de wensen van de patiënt besproken. Een patiënt kan allerlei problemen met het huidige kunstgebit ervaren waar de tandprotheticus een oplossing voor kan bieden.

Veelvoorkomende problemen:

  • Problemen bij het spreken
  • Niet durven te spreken of lachen vanwege een te loszittend gebit
  • Een ingevallen gezicht
  • Pijn bij het eten
  • 'Kapotte' mondhoeken. Dit is een veelvoorkomend probleem bij een te lage beet.
  • Slecht kunnen kauwen (dit kan resulteren in maag/darmklachten)
  • Voedsel onder de prothese

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Neem contact op

Lidmaatschappen & Certificeringen

  • logo
  • logo
  • logo
text icon

Samenwerkingspartner van Groene Kruis Ledenorganisatie.